Hem iki Salih’in hem iki Peker’in, Salih Nazım Peker ve Salih Korkut Peker’in sazlı projesi Duble Salih, türküler seslendirirken bunlara fazla sezdirmeden eklektik ve yer yer günümüze ait tatlar katmasını da biliyor. Bu durumda önemli bir etken, yakınlarda verdikleri bir söyleşiye göre müzikal geçmişleri. Salih Korkut Peker klarnet merakıyla başladığı müzik yolculuğunda çeşitli rock gruplarından ve telli çalgılarla kurduğu ilişkilerden, Salih Nazım Peker ise mandolinle başladığı yolculuğunda tüm telli çalgılardan nasibini almış. Böylelikle ortaya Anadolu’yla sınırlı olmayan müzikal ilhamlardan nasibini alan, kendi deyimleriyle alternatif folk tarzında seyreden Çifte Çifte çıkmış.
Çifte Çifte‘nin tanıdık olduğu kadar taze haletiruhiyesinin bir diğer önemli nedeni yine ikilinin demeçlerinde gizli:
Anonimlik devri artık son demlerini yaşıyor ve türküler büyük oranda şehre göç etti. Dolayısıyla Anadolu müzik mirası, icra ve üretim anlamında hızla ‘kentli’leşiyor. Biz de ömrü boyunca kentlerde yaşamış insanlar olarak bu gerçeğin bir parçasıyız. Melodik olarak türkü formunda şarkılar yazıyoruz bu yüzden.
Salih Korkut Peker, Evrensel söyleşisi
Yeni beste yapmayı, geleneğin içinde var olmak, gelenekle hemhal olup birlikte yol almak adına çok önemli görüyorum. Halk ozanlığı geleneği de zaten budur.
Salih Nazım Peker, Evrensel söyleşisi
Üç yıldır birlikte çalan Duble Salih ikilisi, Karadeniz’den Elazığ’ya, Ankara’dan İzmir’e çeşitli coğrafyalardan topladıkları havaları, ağıtları tek seçkide eritip yer yer kendi kelamları-besteleri, yer yer yorumlarla karşımıza çıkıyor. Bu esnada halk ozanlığı geleneğinin en iyi yaptığı şeylerden gönülleri kenetleme vazifesini layığıyla yerine getiriyorlar -sadece içlerini olduğu gibi ortaya dökerek, duygusunu samimi biçimde karşıya aktaran her türküde olduğu gibi… Sadece iki-üç insanın değil, iki-üç neslin kalbine seslenecek bir mirası yorumluyor, bu mirasa hem kol kanat geriyor hem de tazeliyorlar. Derdiniz varsa bu deneyimi ıskalamayın, derdiniz yoksa kendinize yalan söylemeyi bırakın.