New York ile Eskişehir’de yaşayan iki müzisyenin yolları, 2019 yılında etkileyici bir elektronik projede kesişmişti. Havacılık ve uzay mühendisliğinde doçent unvanına sahip Tolga Baklacıoğlu ile film sektöründe emeği olan MAYa Hardinge‘in ortak sevdası müzik. Aralarındaki mesafeyi yıkıp onları ortak üretime iten şey de aynı sevda. İki sanatçının birbirine karşılıklı beat’ler, sesler atması ve bunları yeniden düzenlemesiyle ortaya çıkan Kına, şimdi de 4 farklı yapımcının (Decimus, Silent Servant, Muqata’a, Martial Canterel) ellerinde bir remix EP’nin doğmasına vesile oldu.
Kına (Remix EP) dinleyeni diken üstünde tutan, çevresine karşı gözlerini dört açtıran bir çalışma. Bu durum -yer yer hayli sert ve hırpalayıcı, yer yer daha hüzünlü yapılanan- elektronik sesler kadar parçalara ilham veren dünya gerçekleriyle de ilişkili. Martial Canterel tarafından yeniden yorumlanan “Home”, bu dünyada içine doğduğu coğrafyadan öte bir yuva arayanlara ses veren bir eser. Muqata’a’nın dokunduğu “Jyoti” ise Hindistan’da tecavüze uğrayıp öldürülen Jyoti Sing’in peşinden tüm dünyaya sirayet eden kadın cinayetlerine ve patriarkaya bir tepkiye dönüşüyor. Dünya olayları ve acılarını şahsi deneyimlerle kesiştiren orijinal albüm, bu EP’de yeni sanatçılar aracılığıyla yeni yorumlara, pencerelere kucak açıyor.
Tasarımında MAYa Hardinge ile Faten Kanaan‘ın ortak imzasına rastladığımız, master’ında Dietrich Schoenemann, prodüksiyonunda Tolga Baklacıoğlu ve MAYa‘nın birlikte emeğinin geçtiği Kına‘da duyduğunuz vokaller ve synth’ler ise MAYa’dan. Albümün orijinal versiyonunu şu linkten edinebilir, remix versiyonunun Bandcamp sayfasına şuradan, albümü sınırlı sayıda basan Baklacıoğlu’nun plak şirketi VENT Records’a ise şuradan ulaşabilirsiniz.