Karşılaştığım Müzikler 4

Bir önceki yazımda yani #KarşılaştığımMüzikler serisinin Kıyı Müzik’te yayımlanan üçüncü yazısında yazıyı beşe bölmüş ve hem yazarken kendim için, hem de tahminen dinlerken sizler için daha kolay olacak bir ayrıştırma yapmıştım. Bu yazıda -ve muhtemelen sonrakilerde de- yine aynı sınıflandırmayı takip edeceğim. Geçtiğimiz iki haftada Türk müzik sahnesinin daha az görünür yüzünde bakalım neler yaşanmış, daha doğrusu bu yaşananlardan hangisi radarıma girebilmiş hep birlikte inceliyoruz.

Bölüm 1: Karşılaştığım Tekliler (tabii videolu veya görselli olanlar)

Birinci bölüm tekliler, içerdiği yedi eserle bu yazının sanıyorum en kalabalık bölümü. İlk sırada Kerim Safa’nın BOS adlı, klibi de kendi kadar etkileyici eseri var. Onu, geçen yazıda da Çıktım Bir Yola adlı şarkıyla karşımıza çıkan Nova Norda takip ediyor, bu kez Dinozorlar ile. Daha sonra Rakılı Live serilerinden tanıdığımız Ozbi’nin Mağusa Limanı olarak da bildiğimiz Uyan Ali’m türküsü düzenlemesi var, kalplerimizde hep genç kalan Ali İsmail Korkmaz kardeşimize ithafen. Bir sonraki eser karizmatik sesli kadın Melek Mosso’nun Kedi’si, kedileri üzmemek gerek. Ardından Neval’in Her Anlamlı Şarkısı’na ve şarkının taze klibine geçiyoruz. Sanıyorum tekliler bölümündeki favorim bu eser, Neval’in yaptığı her işi hayranlıkla takip ediyorum. Cenk Bey ise 2018’e resmen ateş ede ede giriyor, Kentsel Gidişim dinleyeni müthiş gaza getiriyor, beni getirdi en azından. Son eserimiz ise bölümün en tanınan ismi Gökhan Türkmen’in yeni teklisi Lafügüzaf. Türkmen’in şirketi GTR’ı da yakından takip etmenizi tavsiye ederim, kaliteli işleri ve kaliteli insanları bir araya getiren bir yapı belli ki.

Kerim Safa – BOS

Nova Norda – Dinozorlar

Ozbi – Uyan Ali’m

Melek Mosso – Kedi

Neval – Her Anlamlı Şarkı

Cenk Durmazel – Kentsel Gidişim

Gökhan Türkmen – Lafügüzaf

Bölüm 2: Sadece YouTube’a saklanmış güzellikler

YouTube her zamanki gibi yine sürprizlerle dolu. Bölümün ilk eseri sevgili Kaan Boşnak’tan geliyor, kendisini grubuyla aşağıda da göreceğiz ama Benimle Kayboldun adlı şarkı tamamen Kaan’ın kendi işi. İkinci sırada Beyza Başak Akdoğan’ın Eda Sena Şenceylan ve Kaan Arslan ile birlikte yorumladığı bir Maroon 5 eseri She Will Be Loved var. Genç kuşaktan çıkan bu İngilizce’ye aşırı hâkim şarkı söyleyen insanlar beni çok mutlu ediyor, belirtmeden geçemeyeceğim. Derken sevgili Melike Şahin, Karavan Sessions’ın büyüleyici atmosferinde Bi’ Fırlatsam’ı okuyup bizi kendi geçmişlerimize fırlatıyor. Deniz Özçelik ise Bart Howard’ın 1954’te yaptığı ve dünyanın en güzel şarkılarından biri olan Fly Me To The Moon’u şahane bir şekilde yorumlayarak dinleyenlerini kendine yine hayran bırakıyor. Kara Güneş ise Aya Bak Yıldıza Bak türküsünü çok güzel bir düzenlemeyle karşımıza koyuyor ve bu kayıtla 2018 turnelerini duyuruyor. Bölümün son şarkısı ise Helin ve Ekin adındaki iki hanım efendinin ellerinden çıkmış bir Yasemin Mori yorumu, Tuzlu Su. Mori paylaşmış da karşılaştım, beni etkilediler, sadece bu şarkıyla değil kanallarındaki diğer iki kayıtla da.

Kaan Boşnak – Benimle Kayboldun

BBA & Şenceylik & Kaan Arslan – She Will Be Loved

Melike Şahin – Bi’ Fırlatsam / Karavan Sessions

Deniz Özçelik – Fly Me To The Moon

Kara Güneş – Aya Bak Yıldıza Bak

Helin & Ekin – Tuzlu Su

Bölüm 3: Yeni çıkan canavar gibi albümler (tabii yine videolu veya görselli olanlar)

Bora Çeliker öyle bir albüm yapmış ki Tersyüz adında, onu bu bölümün ilk sırasına koymasam olmazdı. Kendisini nice projede, nice caz müzisyeniyle beraber sahnede görüyorduk zaten; albüm de efsane olmuş. Derken karşımıza Ahmet Faik Dökmeci çıkıyor, birbirinden güzel şarkılardan oluşan bir albüm ile: Birkaç Yılın Öyküsü. Bu arada bu albüm de yukarıda bahsettiğim GTR Müzik’ten. Kaan Boşnak’ın sesi bu yazıda ikinci kez bu kez grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz ile karşımıza çıkıyor şimdi de. Bölümün dördüncü şarkısı ise Sıla’dan dinlediğimiz bir Cem Karaca yorumu, Sen de Başını Alıp Gitme. Bu şarkı Merhaba Gençler adlı farklı sanatçıların onun şarkılarını söylemesiyle oluşturulmuş bir Cem Karaca derlemesinden, dinlemek lazım. Son olarak huzurlarınızda Pinhani’nin birbirinden güzel türküleri yorumladığı On Türkü albümü ve albümden Neşet Ertaş’ın muazzam işlerinden biri olan Zülüf Dökülmüş Yüze yorumu var.

Bora Çeliker – Çorba

Albüm: Tersyüz (2018)

Ahmet Faik Dökmeci – Rüya

Albüm: Birkaç Yılın Öyküsü (2018)

Yüzyüzeyken Konuşuruz – Bodrum

Albüm: Akustik Travma (2018)

Sıla – Sen de Başını Alıp Gitme

Albüm: Cem Karaca – Merhaba Gençler (2018)

Pinhani – Zülüf Dökülmüş Yüze

Albüm: On Türkü (2018)

Bölüm 4: Geçtiğimiz senenin albümlerinden yeni kliplenenler

Bu bölüme tek bir eser düştü, sevgili Jehan Barbur’un geçtiğimiz sene yayınladığı Evim Neresi albümünden Kendime adlı eseri. Buyurun dinleyin, izleyin, her zamanki güzelliğinde bir Jehan Barbur şarkısıyla karşı karşıyayız.

Jehan Barbur – Kendime

Albüm: Evim Neresi (2017)

Bölüm 5: Henüz bir videosu (veya görseli) olmayan işler

Yazımızın son bölümünde karşımızda iki albüm var. İlki Danslı Parti’nin uzun bir aradan sonra tekrar sesini bizlere ulaştırdığı dört şarkıdan müteşekkil II adlı albümü. Güzel isimler, güzel şarkılar oluşturmuş gerçekten de. Ardından Maan’ın Müzik Hayvanı etiketiyle yayınlanan albümü Yüzüsütü geliyor ve bu sıra dışı albümle Karşılaştığım Müzikler serimin Kıyı Müzik’te yayımlanan dördüncü yazısını sonlandırıyorum.

– Danslı Parti – ii (2018)
– Maan – Yüzüstü (2018)

Bu müzikleri dinlemeniz, seveceğini düşündüğünüz kimselere önermeniz ve güzel müziklerin yayılmasına katkı sağlamanız dileklerimle. Serinin bir önceki yazısına tam buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Spotify veya YouTube’dan müzik dinlemeyi seviyorsanız o mecralarda oluşturduğum #KarşılaştığımMüzikler listelerini takip edebilirsiniz.

#KarşılaştığımMüzikler: YouTube | Spotify

İki hafta sonra tekrar karşılaşıncaya dek şen ve esen kalın!